Route

Wilt u Friesland op z’n best ervaren? Kies een route naar uw wens om met de Tijma op authentieke wijze door de mooie Friese natuur te varen.

De Tijma vertrekt vanuit Lemmer en begint met een kleine rondvaart door het mooie historische watersport dorp. Er is keuze uit verschillende routes die gevaren kunnen worden.

De Brandemeer route
Via het Prinses Margrietkanaal varen we over de Grote Brekken naar het Brandemeer vanwaar we op Sloten afsteven. Dit kleine plaatsje heeft nog Middeleeuwse stadsrechten en is een lust voor het oog.
Bekijk route

De Lemmer-Heeg route
Via de Groote Brekken varen we via de Kufûrd naar de Jeltesloot richting het bekende watersportdorp Heeg. Vandaar pakken we een klein stukje van het Heegermeer en koerst de Tijma via de Woudsenderrakken richting Woudsend. Ook dit dorpje is een bezichtiging waard. Daarna varen we via het Slotermeer naar Sloten en op het Brandemeer krijgen we Lemmer alweer in het vizier.
Bekijk route

Windmolen route 
Vindt u ze ook zo fascinerend, die eigentijdse windmolens langs het IJsselmeer? Met de Tijma kunt u deze gigantische energie-opwekkers van dichtbij bekijken. Vanuit Lemmer varen we via de Friese Hoek richting de Rotterdamse Hoek, vanwaar u een goed beeld van de molens heeft.
Bekijk route

TIJDEN
De Tijma vertrekt iedere dag om 11.00 uur en vaart 17.00 uur weer de haven van Lemmer binnen.
De vrijdagmiddag tocht vertrekt om 15.30 uur en duurt tot  18.30 uur.
In het zomerseizoen is het mogelijk om langer op het water te blijven. Dit in verband met de langere openingstijden van de bruggen en sluizen van Lemmer.